2018. január 28., vasárnap

Nagyon csokis diós torta liszt nélkül

Lágy csokoládés belső, roppanós diódarabok teszik ellenállhatatlanná azt a már-már borwnie-szerű süteményt, melyet liszt nélkül, könnyedén elkészíthettek.



Ne becsüljük le a kicsit nagyobbra hagyott csokoládédarabkák erejét, melyről a recept azt mondja, utólag nyomkodjuk a tésztába, hiszen, amikor felvágjuk a tortát, ezek teszik kellemesen folyóssá a belsejét. Az eredeti recept szerint 300 g csokoládét kell felhasználnunk, azonban a táblás kiszerelések már nem 100, hanem csak 90 g-ot nyomnak. Én csak három táblát, azaz 270 grammot használtam, de higgyétek el, így is kellőképp csokis lett a végeredmény.

A 30 dkg dió helyett, használhatunk akár diót és mandulát is vegyesen 20-10 arányban. Én most csak diót tettem bele, de jöjjön is a recept!


Diós-csokoládés torta

Hozzávalók:
25 dkg margarin
10 dkg cukor
6 tojás
csipet só
fél csomag sütőpor
30 dkg darált dió/20 dkg darált dió és 10 dkg darált mandula
30 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, kikeverjük. A tojások fehérjét félretesszük. A darált diót (vagy diót és mandulát) összekeverjük a 20 dkg darált csokoládéval és a fél csomag sütőporral, majd a vajas keverékhez adjuk. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan az előbbi masszába forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe simítjuk a tésztát, a maradék csokoládét nagyobb darabokra törjük és belenyomkodjuk. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük nagyjából 30-40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, ne süssük teljesen piskótaszerűre, a belseje maradjon kissé lágy.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése