2018. február 10., szombat

Házi csokitól a legfinomabb pörköltig - kalandozás a Mangalica Fesztiválon


Azok a turisták, akik ezen a hétvégén a Szabadság tér történelmi emlékhelyeit szerették volna felkeresni, bizonyára csalódtak egy picit, hiszen a Mangalica Fesztivál standjai uralták a teret. Vasárnap is megéri kilátogatni.



Még azoknak is ajánlanám a Szabadság téri Mangalica Fesztivált, akik leginkább hús nélkül tudják elképzelni étkezéseiket, hiszen számos finomság közül tudtunk mi is szemezgetni, amikor már elteltünk a főzőversenyen induló vendéglátónk, a szatymazi szakács, Rácz László ínycsiklandó pörköltjével. Különféle sajtokból összeállított sajtdoboz, házi csokoládé és gőzölgő forró italok között válogathatunk, ha nem a hatalmas sonkák, kolbászok és frissensült tepertő áll a kicsi szívünk középpontjában.





A hideg is sokkal elviselhetőbb, ha például egy pohár forró rumos cigánymeggybort vagy az általam oly kedvelt forralt Kontyos gyümölcsbort kortyolgatjuk, amíg a finomságok és kézműves termékek erdejében bolyongunk. Bár a fagyoskodást vendéglátónk is segített elkerülni, hiszen a bogrács mellett Erdélyből hozott áfonyalikőr és egy kis pálinka is lapult a tarsolyában. Laci bácsi egy dolgot biztosan nagyon szeret, vendégül látni azokat, akiket kedvel, és természetesen ügyel a részletekre is. Pálinkát is kaphatunk tőle például faragott botjából, melyben – mint mondta – négy deci is elfér. Vagy épp abból az általa barkácsolt, távirányítású pálinkaadagolóból, melynek tetején egy kis szakács áll, a melengető nedű pedig egy bizonyos helyről csorog a pici poharakba. De inkább beszéljen helyettem a fotó:




Laci bácsi főztjében most sem csalódtunk, a hús omlós, a szaft sűrű, a piros arany pedig természetesen házi volt épp úgy, ahogyan a pálinka. A rendezvény külön pozitívumaként és színfoltjaként emelném ki a színpadon fellépő zenekarokat is. A jazz, a szving és a különféle stílusok váltakoztak, azonban egy garantált volt: az igényes szórakoztatás.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése