Ahogy bodzaszörpöt, úgy szamócaszörpöt sem főztem még soha, most azonban kipróbáltam. Egy régebbi Nők Lapja Konyha számban találtam a receptet, amit az Ízbolygó blog szerzője írt.
Kipróbáltam, és száz százalékban bevált. Nagyon finom és frissítő. A recept 10 mentalevelet írt, én egy kicsit többet tettem bele, ettől nem lett átütően mentaízű, mindössze még élénkebb és frissítőbb lett.
Mentás szamócaszörp
Hozzávalók:
1 kg szamóca
25 dkg cukor
10-15 mentalevél
5 dl víz
Elkészítés:
Megmossuk és felkockázzuk szamócát, összeforgatjuk a cukorral, hozzáadjuk a mentaleveleket és a vizet. Egy botmixerrel simára turmixoljuk. Egy lábasban feltesszük főni, felforraljuk, majd még egy kicsit rotyogtatjuk. Majd elzárjuk és steril üvegbe töltjük.
Az eredeti recept nem írta, hogy tartósítószert kellene bele rakni, én azonban biztonsági játékos vagyok és tettem bele egy kiskanál nátrium-benzoátot. Akit zavarnak a magok, leszűrheti, én nem tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése