2018. június 16., szombat

Kerkyra: Egy falat Korfut találtunk Budapesten

Régóta keresünk olyan görög éttermet vagy gyrosost, ahol nem csirkéből, hanem sertésből készítik az ételeket. Próbáltuk visszahozni a görögországi nyaralások ízét, így jutottunk el a Kerkyra Görög Ételbárba. 

Korfun ettünk két évvel ezelőtt nagyon finom sertés souvlakit egy hangulatos kis étteremben, ahol mindössze néhány asztal volt a teraszon, belül pedig egy sem. Azóta azt az ízt kerestük, most pedig megtaláltuk. A Kerkyra Görög Ételbárban is sertés souvlakit ettünk, hátha megkapjuk a vágyott ízes kérget a húson és a finom puha belsőt.

Jelentem: egy falat Korfut kaptunk a tányérunkon. A kiszolgálás barátságos, az étel pedig kifogástalan volt.

Ugyan a gyrost a souvlakival ellentétben itt is csak csirkéből készítik, de ropogóssága miatt ez áll legközelebb a Görögországban minden utcasarkon kapható sertés változathoz. A tálakhoz felszolgált négyrét vágott pitával pedig nagy öröm tunkolni a bőven a tálra mért tzaziki mártásban. A zöldségek éppen csak dizájnelemek, de a mártás és a sültkrumpli mellett nem is bírtunk volna több paradicsomot, uborkát és hagymát elfogyasztani. Jó étvágyú vendégeknek is a kis tányéron kapható gyros és souvlaki tálat ajánljuk, hiszen a "kis" jelző - ahogy a képen is látható -  igencsak megtévesztő.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése