2018. március 30., péntek

Ezért érdemes megnézni a sajtófotó kiállítást

Javítóintézet, szegénységben élő gyerekek,és a Linkin Park egyik utolsó koncertje is megelevenedik a 36. Magyar Sajtófotó kiállítás képein. A díjátadón jártunk, ahol volt kollégánk, Török János munkáját is elismerték.

Arra a kérdésre, hogy érdemes-e megnézni a 36. Magyar Sajtófotó kiállítást akár harminchatodjára is, egyértelműen azt kell mondanom, hogy igen. Bár én még nem láttam harminchatszor, lévén, hogy nem élek ilyen régóta.

A megnyitót csütörtök este tartották, ami bőven tartogatott meglepetést és megható momentumokat. Urbán Tamás vehette át az újonnan alapított Fotóriporteri Életműdíjat, és láthatóan nem számított erre, könnyeivel küszködve lépett a színpadra és fogadta a megérdemelt vastapsot. Tőle vehette át volt kollégánk, Török János is a neki járó harmadik díjat, amelyet társadalomábrázolás kategóriában nyert Kecze Ferencről készült megrázó fotójával. Ezen kívül még természetfotó kategóriában is elnyerte a második helyezést a mártélyi hattyúkról készült képével.




Természetesen nemcsak Janó munkáiért érdemes megnézni a kiállítást, hanem mert olyan nem mindennapi dolgok tanúi lehetünk, mint egy javítóintézet mindennapjai, mélyszegénységben élő családok élete vagy épp idős artisták otthonai. Egyik személyes kedvencem volt az a sorozat, mely magyar írók dolgozószobáit mutatta be. De a zenerajongók biztosan sokáig nem tudnak majd elmozdulni a Linkin Park zenekar egyik utolsó koncertjén készült felvételek elől sem. A sajtófotó kiállítás képei megállásra késztetnek, inspirálnak és arra várnak, hogy tovább gondoljuk őket.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése