2018. április 8., vasárnap

Ha Budapestre költözöl, ezt a levest ne hagyd ki!

Forró, gőzölgő leves, omlós marhahús és csodás tészta: mindez jellemzi azt a pho levest, melyet a Hai Nam Pho Bisztróban ettünk. Szegeden nem tudtuk belevetni magunkat a nemzetközi konyha tengerébe, mióta azonban Budapestre költöztünk, egyre csak bővül a lista. De nézzük csak, hol ehetjük a legjobb pho levest!

Soha nem ettem még pho levest ezelőtt, Szegeden nincs túl sok lehetőség arra, hogy más nemzetek  ízeit megkóstoljunk, persze, ott is akad néhány szívderítő kivétel. Ahogy azonban Budapestre költöztünk, eldöntöttük, hogy rengeteg új helyet próbálunk majd ki. Az egyik ilyen volt a XI. kerületben lévő Hai Nam Pho Bisztró, amelyre Jókuti András, a legendás Világevő is áldását adta.



Előételnek a sült tavaszi tekercset próbáltuk ki, amely belül omlós, kívül pedig ropogós volt. A hozzá kínált mártogatós és káposztasaláta pedig remek ellenpontot adott az egyébként tartalmas fogásnak. Ezután következett a legendás pho leves, melyet lassan főzött marha lábszárból kértünk. Lehetséges ugyanis forrázott hátszínből is rendelni a híres levest.



Egyébként fél 12-kor érkeztünk, és már alig volt hely, utána pedig csak még nagyobb lett a tömeg a napsütéses szombaton. Velünk tartott A Titkos Torkos is. Tehát a lábszár: vékony csíkokra vágott, omlós, szaftos hús. A szeletek egyben maradnak, nem esnek szét, mégis elolvad a szájban. A tészta tökéletes állagú, a lé kellően erős, de - mint megtudtam - a vietnami hagyományok szerint mi magunk is ízesíthettük a levesünket. Chili szószt, fokhagymát, lime-ot és chilit is kaptunk kis tálkákban. Úgy érzem, visszajáró vendégek leszünk, bár hozzá kell tenni: a kis adagot sem tudtam megenni. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése