Akkor ettem először kínai gyorsétteremben, amikor Szegedre költöztem és elkezdtem az egyetemet. Szinte mint mindenki: a szezámamgos csirkével kezdtem, ízlett, mostanában pedig már itthon is elkészítem. Néhány helyen ugyanis a gyorséttermi változat kissé nehéz az én ízlésemnek. De most egy olyan tésztát és mázat mutatok, ami pofonegyszerű és légiesen könnyű. A mázhoz nem adok meg pontos arányokat, mivel ez tényleg csak ízlés dolga.
Köretként salátát kínálok. Szinte bármilyen illik hozzá, én egy nagyon egyszerű változatot mutatok.
Kínai stílusú szezámmagos csirke
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 db csirkemellfilé
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 evőkanál olaj
- 9 evőkanál liszt
- 1,5 dl víz
Mázhoz:
- méz
- ketchup
- erőspista
- szezámmag
Elkészítés:
A csirkemelleket vágjuk kisebb kockákra, enyhén sózzuk meg. A tészta hozzávalóiból készítsük el a palacsintatésztához hasonló masszát. A máz hozzávalóit is keverjük üssze kóstolgassuk, van, aki csípősebben, van, aki édesebben szereti. Bőven tegyünk bele a szezámmagból.
A csirkemellett kisebb adagokban dobáljuk bele. Egy magas falú serpenyőben hevítsünk olajat, majd egyenként, körben helyezzük bele a tésztába forgatott csirkemellkockákat. A felesleges tésztát csepegtessük le róluk. Nem kell egyszerre az összeset, csak annyit tegyünk bele, hogy kényelmesen elférjenek. Süssük mindkét oldalát aranybarnára, vigyázzunk, hogy meg ne égjen. A serpenyőből azonnal mehet a mázba, forgassuk bele jó alaposan, majd vegyük ki és tegyük tálra.
Köret:
- Salátakeverék
- néhány koktélparadicsom
- olívaolaj
- mogyoró
A salátakeveréket tegyük egy nagy tálba, csorgassunk rá egy pici olívaolajat, tegyünk a tetejére néhány felezett koktélparadicsomot és szórjuk meg mogyoróval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése