2018. július 14., szombat

Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemell sütőben sütve

Szeretem a húsokat gyümölcsökkel párosítani. A vadakhoz kedvelem például a málnamártást, sertéshez az almát, a csirkét pedig általában barackkal vagy szilvával töltöm. Érdemes kipróbálni. Nagyon egyszerű, mégis mutatós. 

Szinte már bűnösen egyszerű a következő receptem, amelyet rendszeresen elkészítek. A húsok gyümölccsel való párosítása nem újdonság. A sertéshez leginkább az almát, vadhúsokhoz pedig a málnamártást kedvelem, de a csirke kissé jellegtelen ízét is remekül feldobják a gyümölcsök. Jól illik hozzá a kukorica saláta, hidegen is nagyon finom, így másnap akár munkahelyre, ebédre is el lehet csomagolni.



Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemell sütőben sütve

Hozzávalók:
  • 2 csirkemellfilé
  • 10-15 szem aszalt szilva
  • 5-7 szelet baconszalonna
  • fehérbors
  • olívaolaj


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, amíg felmelegszik, el is tudjuk készíteni a csirkét. Fordítsuk a hátára a csirkemellet, hajtsuk ki és készítsünk a vastagabb felébe egy hegyes és éles késsel egy zsebet. Készítsünk akkorát, amekkorát tudunk, és tegyünk bele annyi aszalt szilvát, amennyi csak belefér, minél több, annál jobb. Ha ez kész, hajtsuk rá a csirkemell kis lelógó másik felét. 
Sózzuk, borsozzuk a kis töltött mell mindkét oldalát, majd tekerjük baconszalonnába. Egy szelet valószínűleg nem fedi be, tekerjünk rá annyit, amennyi befedi. A tepsibe löttyintsünk egy pici olívaolajat, majd helyezzük bele a melleket. Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük addig, amíg a bacon szép piros nem lesz. Ha a szalonna piros, a csirkemell is átsült. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése