Kicsit gasztronómia, kicsit irodalom és egy jó adag felfedezés. Mindez Budapesten.
Oldalak
(Áthelyezés ide: ...)
Főoldal
Felfedezés
Receptek
▼
2018. október 29., hétfő
A sütőtök új élete: pitetorta mascarponéval
›
Édes, fűszeres, mégis könnyű: ilyen az én sütőtökös pitém. Könnyű pitetésztea, benne a légies töltelék. A receptet több másik összeolvasztás...
2018. szeptember 8., szombat
Tényleg jobb, mint a bolti - rétest sütöttem
›
A dédimamám mindig a rétes végét ette meg, amikor a szegvári lakodalmakba sütötte a süteményeket. A többi mehetett a násznépnek. A legtöbben...
2018. szeptember 1., szombat
Reggeliző, fagyizó, pizzéria - egy bevállalós hely Szeged legszebb részén
›
Kemencében sült szilvás gombóc, a legselymesebb sós karamellás fagyi - többek között ezeket kóstoltuk meg Szegeden Rudi és Fickó Finomság El...
2018. augusztus 19., vasárnap
Tökéletes vendégváró: lekváros-diós rugelach
›
Édes, omlós és számtalan variációban el lehet készíteni: ez a rugelach. Vendégváró gyanánt szoktam sütni, a barátnőm, Kata pedig általában s...
2018. július 28., szombat
Kínai stílusú szezámmagos csirke, ahogy én készítem
›
Nem mondom, hogy autentikus, viszont nagyon finom. Csak néhány hozzávaló és máris kész a kínai gyorsbüfék legnépszerűbb finomsága otthon. ...
2018. július 19., csütörtök
Tanácsok egy esztergomi kiruccanáshoz
›
Esztergomban töltöttünk egy napot. Vonattal mentünk, tömegközlekedtünk, gondoltam összeszedek néhány hasznos tanácsot, amelyet nem árt észbe...
2018. július 14., szombat
Baconbe tekert aszalt szilvás csirkemell sütőben sütve
›
Szeretem a húsokat gyümölcsökkel párosítani. A vadakhoz kedvelem például a málnamártást, sertéshez az almát, a csirkét pedig általában barac...
›
Főoldal
Internetes verzió megtekintése